Вашаријада

Манифестација под називом “Вашаријада“ ПУ „Чика Јова Змај“ се одржава још од 2011. године и од почетка у њеној реализацији учествују сви објекти на општини Вождовац.

Сваке године се тема мењала, мењао се и карактер манифестације, али је начин увек био исти: кроз дружење и забаву, деца, родитељи и васпитачи су проводили квалитетно време.

Васпитачи кроз различите активности обрађују тему „Вашаријаде“ за ту годину. Тема проистиче из дечјих интересовања. Често се ослања и преклапа са темом Дечје недеље која се одржава прве недеље октобра месеца и на тај начин укључује друштвена дешавања у живот деце. Друштвена средина бива укључена на различите начине у реализацију манифестације, најчешће је то гостовање на самој манифестацији.

„Вашаријада“ подразумева да се на штандовима излажу дечји радови који су скоро по правилу настали у сарадњи са родитељима. Сарадња са породицом је важан сегмент рада предшколске установе и оваква манифестација је један од начина да се та сарадња обогати. Карактер „Вашаријаде“ увек укључује и неке активности у којима могу учествовати деца и родитељи заједно, било да су то такмичарске игре или израде занимљивих предмета и играчака на лицу места.

Ппрви јесењи дани су резервисани за „Вашаријаду“, док је ваздух још варљиво топао. Очекујемо вас у неком од дворишта вртића ПУ „Чика Јова Змај“ на дружењу и забави. Добродошли!