• Вртић "Дизниленд" - Свети Сава 2022.

  Обележавање славе Свети Сава вртића "Дизниленд" уз традиционалне игре, песме и рецитације о Светом Сави и прослава пројекта "Ићи ћемо путем славе старим путем Светог Саве".

 • Свети Сава - ОШ Бранислав Нушић

  Чика Јовини предшколци који похађају ППП при ОШ “Бранислав Нушић”, школску славу - Свети Сава обележили су по први пут, свечано у оквиру одељенске заједнице I/1 ОШ “Бранислав Нушић”.

 • Обележавање славе Свети Сава у вртићу Вивак

  Деца су цртала Светог Саву темперама и воденим бојама.

 • Слава Свети Сава у вртићу „Невен“

  27.01.2021. у вртићу „Невен“ обележена је слава Свети Сава. Како је ове година специфична због тренутне епидемиолошке ситуације обележавање овог празника било је нешто другачије у односу на претходне године.

 • Свети Сава у млађој групи 3 вртића Мала Сирена

  Са жељом да обележимо празник, школску славу, Светог Саву, у вртићкој млађој 3 групи, организовали смо низ активности у данима који су претходили. Циљ нам је био да пренесемо деци основе народног предања о Светитељу Сави  и подстакнемо љубав према народној традицији, култури кроз игру, музичке, језичке и ликовне активности.Приближавање деце лику и делу нашег просветитеља започели смо кроз причу као и кроз слушање химне Свери Сава уз постепено усвајање текста и мелодије.

  Деца су позитивно реаговала на мелодију а како би лакше усвојили текст и како би унели димензију игре, правили покрете павајући химну а који су асоцирали на одређене појмове.

  Почетком савинданске недеље започели смо са ликовном активношћу тј израде иконе мозаик техником. Користили смо материјале различите текстуре, сензорно стимулативне материјале. Деци смо омогућили да испитају као и да сами креирају игру понуђеним материјалима.

  Огледала су се у позлаћеном  папиру, развлачила влакнасти материјал који смо користили као браду. Потом смо их мотивисали да исечене материјале лепе у низу квадрата уз квадрат тако што су стварали низове квадратића налик возу.

  Весели прсти наше деце, успешно су уз нашу малу помоћ поређала делове мозаика иконе Светог Саве било је спремно да је изложимо на пано. На дан славе отпевали смо сви заједно поред иконе химну Св. Саве и тако реализовали завршну активност.

 • Прослава Светог Саве у групи старија 4

  Школска и дечја слава Свети Сава у групи старија 4 обележена је певањем Химне Светом Сави и песме „Ко удара тако позно“. Деца су цртала портрет Светог Саве и проширила своја сазнања о животу и значају Светог Саве за српски народ.

  Такође, урађен је групни мозаик на тему „Храм Светог Саве“.

 • Прослава Светог Саве у групи средња 4 вртића Мала Сирена

  Светосавски празник прославили смо у духу традиције и обичаја из нашег народа. Деца су своју креативност испољила кроз ликовне радове и игре необликованим материјалом (тесто, пластелин). Кроз причу и песму упознали су се са ликом и делом Светог Саве.

  Након кратких припрема, школску славу смо прославили традиционално са пуно смеха, игре и песме.

 • Слава Свети Сава у вртићу „Дизниленд“ 27.01.2021. године

  Ове године обележавање Савиндана реализовано је уз поштовање епидемиолошких мера по препоруци надлежних институција.

       Као и сваке године деца припремне васпитне групе, припремила су пригодан програм изводећи традиционалне игре, песме и рецитације о Светом Сави,  приказујући обичаје нашег народа.

 • Обележавање дана Светог Саве у припремној групи 1 вртића Мала Сирена

  Током ове недеље у групи припремна 1 истраживали смо о животу, делу и значају Светог Саве. Истраживали смо, читали, разговарали, цртали, рецитовали. У сарадњи са родитељима прикупили смо многе податке и цртеже.

  Срећна школска слава драга децо!

 • Вртић Дизниленд - Свети Сава 27.01.2021. генерација 2014/2015

  Прослава славе Свети Сава 27.01.2021. генерација 2014/2015.

 • Прослава Светог Саве у вртићу „Плави Чуперак”

  У понедељак, 28. јануара 2019, на нивоу целог вртића „Плави чуперак” активности смо посветили првом српском aрхиепископу и просветитељу – Светом Сави.

 • Приредба припремних група поводом дана Светог Саве у вртићу „Љоља”

  У понедељак 28. јануара 2018. године у главном ходнику вртића „Љоља”, после времена предвиђеног за дневне активности, децу је чекало изненађење.

 • „Колибри” – од Нове године до Светог Саве

  Деца вртића „Колибри” била су вредна током празника.

 • Дан Светог Саве у вртићу „1001 радост”

  Дан Светог Саве у вртићу „1001 радост” обележен је кроз разне активности које су деца припремних група припремила заједно са својим васпитачима.

 • Прослава Светог Саве у ППП ОШ „Вук Караџић” Рипањ

  Предшколци из ОШ ,,Вук Караџић” – Рипањ (центар и Брђани), традиционално су прославили школску славу одласком у цркву Свете Тројице.

 • Јануар у „Плавом чуперку”

  У јануару 2018, поред припреме за обележавање дана Светог Саве, деца млађих група су обрађивала приче на тему „Зима” – средње групе кроз говорну вежбу, а старија и припремне групе су илустровале тему.

 • Јануар 2018. у „Невену”

  Месец јануар у нашем вртићу био је прошаран разним тематским оквирима на нивоу сваке групе. Оно сто нас је све окупило је свакако прослава Светог Саве.

 • Прослава Светог Саве у ППП ОШ „Вук Караџић” – Рипањ центар

  Деца ППП ОШ „Вук Караџић” у Рипњу, традиционално су прославила школску славу Светог Саву.

 • Прослава Светог Саве у вртићу „Наша деца”

  Светог Саву, школску славу, обележили смо слушајући духовне песме, учећи животни пут нашег просветитеља и сликајући његов лик у различитим ликовним техникама.

 • Прослава Светог Саве у вртићу „Дизниленд”

  Вртић „Дизниленд” више од деценију и по обележава славу, Светог Саву. Том приликом организујемо Светосавску приредбу.