• Новогодишње весеље у вртићу „Сестре Букумировић“

  Нова Година је извор радости за сву децу. Током децембра месеца, као и сваке године, у нашем вртићу су организоване предновогодишње активности.

  Вођени дечијим интересовањима и у сарадњи са родитељима, колектив вртића „Сестре Букумировић” је приредио низ активности.

  Приређен је велики новогодишњи маскенбал.

  Током активности  „Потрага за благом“ коришћен је простор целокупног објекта и свака вртићка група је решавала логичке и симболичке задатке, развијали су сарадњу и међусобну комуникацију.

  Васпитачи су, у улогама глумаца, сценаристе и сценографа, за децу припремили новогодишњу представу „Спашавање Деда Мраза“, сценарио је оригиналан и писан је баш за ову прилику. Представе су се изводиле поштујући све епидемиолошке препоруке за време трајања пандемије.

  Слике у прилогу текста дочаравају тек део веселе атмосфере.

 • Новогодишња приредба припремне групе вртића „Брезе“

  Током децембра деца броје дане до Нове године и доласка Деда Мраза. Да би ишчекивање било још веселије деца и васпитачи припремне групе вртића „Брезе“, као и претходне три године, припремали су и новогодишњу приредбу.

  Ове године припремили смо представу „Нова година-нова нада“. Представа је изведена у нашој соби. Снимак представе је прослеђен родитељима, који због тренутне ситуације нису могли да буду публика.

  Срећна Нова година!

 • Новогодишња недеља у „Плавом чуперку“

  У месецу децембру у вртићу „Плави чуперак“ традиционално се организује Новогодишња недеља уз сарадњу породица. Организују се следеће активности на нивоу вртића унутар сваке групе:

  • У понедељак 20.12.2021. деца су заједно са родитељима претходних дана израђивала новогодишњи украс, а затим су га представљали и имали прилику да свој украс закаче на јелку.
  • У уторак 21.12.2021. на нивоу вртића израђен је заједнички дечји пано од индивидуалних радова.
  • У среду 22.12.2021. деца су имала прилику да погледају дигиталну приредбу коју су заједно са васпитачима спремила.
  • У четвртак 23.12.2021. у посету вртићу дошао је Деда Мраз који је свакој васпитној групи донео поклоне.
  • У петак 24.12.2021. организован је маскенбал унутар сваке васпитне групе. Деца су унутар својих група представили своје костиме и маске, а затим су орзанизовали журку са омиљеним дечјим песмицама.

 • Мала школа Бора Станковић – Новогодишња чаролија

  Током децембра последње две недеље, предшколци из мале школе Бора Станковић, посветили су  дочекивању и обележавању Нове године.

  Пошто су нам главна асоцијација на Нову годину осим Деда Мраза и јелке и снег, темперама су деца осликавала снежну идилу, Снешка Белића и јелку како би дозвали дуго очекивани снег и Новогодишњу ноћ учинила чаробнијом.

  Правили су украсе за јелку, венчиће и деда мразиће од папира.

  Дошао је ред на писмо за Деда Мраза и чизме Божић Бате. И пошто су били вредни целе године добили су поклоне.

 • Кићење и украшавање дворишта и јелке у јаслама „Љоља“

  Новогодишњу недељу започели смо кићењем јелке и украшавањем дворишта. Родитељи и деца правили су украсе, и украшавали пакетиће који су нам послужили за декорисање возића који се налазе у дворишту. У реализацији ових активности учешће су узеле све васпитне групе.

 • Децембар 2021. године у јаслама „Дечија радост“

  У јаслама „Дечија радост“ последња недеља била је обележена разним активностима у новогодишњем духу. У току недеље одржан је новогодишњи маскенбал уз песму, игру и разне покретне и музичке игре. Ликови из цртаних филмова, принцезе, занимања људи као и многи други костими су били део маскенбала који су дефиловали холом наших јаслица.

  Дружење са Деда Мразом је овог пута обележено новогодишњом журком у којој су деца плесала, играла се и уживала.

  Поред поменутих активности одржан је избор за најлепшу фризуру као и поклон честитка другу.

  Захваљујемо се родитељима на сарадњи и пружању подршке деци да испоље своју машту и креативности и на најбољи могући начин изнесу ликове које су одабрали.

 • Новогодишња недеља у вртићу „Љоља“

  Вратили смо се у наш вртић и почели са припремама за предстојеће празнике.

  Чаролију смо започели кићењем јелки. Васпитачи су окитили једну , а деца су са родитељима правила украсе којом су украсили другу јелку.

  Прављењем украса, украшавањем соба, осликавањем прозора наставили смо новогодишњу чаролију.

  Писма Деда Мразу су обрадовала децу као и сваке године, а још више поклони које су добили од Деда Мраза. Том приликом се захваљујемо родитељима.

  Ревије фризура, маскенбали и журке низали су се и оставили траг осмеха на дечјим лицима.

 • Новогодишњи маскенбал у вртићу „Петар Пан”

  У среду 29.12.2021. у нашем вртићу одржан је новогодишњи маскенбал уз песму, игру и музичке игре. Сва деца представила су своје маске, не кријући задовољство и одушевљење читавом атмосфером. Мноштво ликова из бајки, цртаних филмова али и представника различитих занимања продефиловало је собама и ходником нашег вртића.Захваљујемо се родитељима на сарадњи и пружању подршке деци да испоље своју машту, креативност и да веродостојно изнесу одабране ликове.

 • Новогодишњи колачи у вртићу „Петар Пан”

  27. и 28. децембра организовали смо у свим васпитним групама прављење новогодишњих колача. Уз помоћ модлица и теста, које су деца вајали, добили смо колаче разноврсних облика, а неке од њих смо касније украшавали темпером. Деца, како она најмлађа, тако и она најстарија, нису крила задовољство и одушевљење овом добро познатом и увек  добродошлом активношћу.Овим квалитетним спојем фине моторике и ликовног изразажавања деце обогатили смо празничну атмосферу у нашем вртићу.

 • Јелка као поклон у „Дизниленду“

  У оквиру прославе новогодишњих празника, вртић „Дизниленд" је од Установе добио јелку. Јелка је посађена уз помоћ родитеља и окићена заједничким снагама деце из свих васпитних група уз поштовање актуелних епидемиолошких мера.

 • Новогодишње јелке у вртићу Плави Чуперак

  У вртићу Плави Чуперак у припремној 2 групи, правили смо Новогодишње јелке. Коришћењем маказа секли смо делове јелке, а затим смо исечене тракице лепили и формирали у облик јелке. Како бисмо украсили јелке лепили смо звездице, а затим их окачили у сали вртића.

 • Новогодишња недеља у Ђулићима

  У току целе недеље смо организовали активности на нивоу објекта у којима су деца узивала.

  Организовали смо Фризуријаду, Маскенбал, Правили Деда Мраза, Игра без престанка….

 • Новогодишња чаролија у вртићу Мала Сирена

  Већ месец дана деца Старије групе 3 у вртићу „Мала сирена“ имају пуне руке посла. Заузета су активностима и играма инспирисаним дочеком Нове 2021. године.

 • Нова година у вртићу „Наша деца“

  Месец децембар доноси нам зимске и новогодишње чаролије. У складу са дешавањима у току месеца организовали смо разноврсне активности кроз све методике васпитно образовног рада.

 • Новогодишње чаролије у јаслама „Љоља”

  У току „Новогодишње недеље”, у старијим и средњим групама реализован је низ активности: израђивани су украси од теста, папирни украси, бојене су шишарке које су послужиле за декорацију, украшаване су новогодишње капе, јелке.

 • Новогодишња еуфорија у ОШ „Бранислав Нушић“

  Чика Јовини предшколци који похађају припремно предшколски програм при ОШ „Бранислав Нушић“ упрокос епидемији коронавируса окупили су се и из својих домова пожелели свима срећну Нову годину.

  Уживајте!

 • Новогодишња недеља у јаслицама „1001 радост”

  У периоду од 21. до 25. децембра 2020. , низом активности обележили смо долазак предстојеће  Нове године.

 • Новогодишње радости у јаслама „Штрумфета”

  Овај перид са собом доноси прегршт радости,покушали смо да кроз низ активности овај период учинимо још веселијим и радоснијим.

 • Деца и васпитачи средње групе вртића „Љоља” у новогодишњој радионици за родитеље

  У току месеца децембра одлучили смо да организујемо радионицу са децом, уз малу асистенцију родитеља. Дечје одушевљење снежним куглама смо искористили за тему радионице. Родитељи су нам изашли у сусрет и донели сав потребан материјал, а васпитачи групе су индивидуално са сваким дететом правили снежне кугле.

 • Новогодишња недеља у вртићу „1001 радост“

  Новогодишња недеља у вртићу „1001 радост“ обележена је кроз украшавање простора новогодишњим украсима, , игру, песму и дечију грају.