• “Дечјa недељa” у јаслама Љоља

  Ову “Дечју недељу” ,која је реализована под слоганом- “Дете је дете, да га волите и разумете”, обележили смо кроз низ активности, у којима су узеле учешће све васпитне групе. Васпитачи су рецитовали песмице из Чика Јовине песмарице. Родитељи су имали задатак да напишу песмицу на тему “Дете је дете, да га волите и разумете” и да исту илуструју. Ове радове смо окачили, како би деца могла да их разгледају, коментаришу. Након тога радови су постали саставни део књиге коју смо украсили заједно са децом.

 • Дечија недеља у „Бисерима“

  У оквиру Дечије недељепод слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“ реализоване су бројне активности у складу са темом. У реализаји Дечије недеље активно су учествовали родитељи како у кругу породице, тако и у вртићу. Реализоване су следеће активности: - „Ризница песама млађе групе“ - „Срећно дете“ - „Индијанско село“ - „Фазони и форе“ - „Испеци па реци деци“

 • Дечија недеља у јаслицама и вртићу „Штрумфета’’

  Дечја недеља се традиционално обележава у првој недељи октобра под слоганом ,,Дете је дете да га волите и разумете’’ па сходно томе у нашем вртићу смо реализовали различите активности. Први дан смо посветили музичким активностима, деца су слушала музику различитих извођача и играла. Другог дана смо деци читали поезију. У реализацију ове активности су нам се прикључили родитељи који су нам поклонили књиге са песмицама.Тата из старије јаслене групе нам је написао песмицу коју смо сви заједно учили.Трећи дан је био спортски, направили смо полигон са препрекама,биле су заступљене игре са лоптама.Четвртог дана смо илустровали омиљену песмицу коју смо читали претходних дана, користили смо различите технике. Радове смо изложили у холу вртића. Пети дан смо организовали маскембал, деца су представљала своје костиме. Поносно су шетали и играли уз музику.

 • Дечија недеља у објекту "Дизниленд"

  И ове године, под слоганом "Дете је дете да га волите и разумете" обележена је Дечија недеља у објекту " Дизниленд". Деца свих узрасних група учествовала су у бројним ликовним, говорним и физичким активностима у складу са темом.Све активности су реализоване уз поштовање епидемиолошких мера.

 • Дечија недеља у вртићу „Чика Јова Змај“

  Јасле „Чика Јова Змај“ обележиле су дечију недељу. Овогододишња тема „Дечије недеље“ је „Дете је дете да га волите и разумете“. Са децом смо прошетали кроз свет песама Љубивоја Ршумовића. Одабрали смо песме : „Деца могу да полете“, „Лако је пруту“, „Лако је пруту“, „Ишли смо у Африку“, „Миш је добио грип“, „Телефонијада“ , „Вуче, вуче, бубо лења“, које смо илустровали, драматизовали, опонашали звукове, певали.... Сви продукти изложени су на таблама и у холу. Поред дечијих радова, налазе се и продукти сарадње са породицом у току ове недеље.

 • "Дечјa недељa" у вртићу "Чика Андра 1"

  У вртићу "Чика Андра 1 " током "Дечје недеље" спровели смо акцију сађења дрвећа (Јапанске шаљиве). Стабла је донирао родитељ млађе и припремне групе. После више не успелих акција и идеја да на сунчаном делу нашег дворишта направимо хладовину како би малишани уживали у игри и дружењу надамо се да ћемо овог пута успети у очувању садница. После садње дрвећа у којој су учествовала и деца добили смо инспирацију да нацртамо нови и лепши изглед дворишта али и да напишемо песму. Овог октобра Јављамо свима Садимо три шљиве Јапанског дива. Када фудбал играмо У дворишту вртића Дрвеће ће требати За још нека бића. На пример Милица Из старије групе Не види бас добро Са суседне клупе. Далеко јој од очију Мој савршен шут На примети мој гол По ко зна који пут. Ал' кад буде села Испод новог хлада Знаце одмах који дечак Лоптом зна да влада. Правицу се важан Целог топлог лета А она ће цвеће брати Са " НАШЕГ" дрвета Све је тата схватио И чуо срце моје Засадио дрвеће И спомен за нас двоје.

 • Дечја недеља у „Плавом чуперку“

  Дечја недеља је реализована у периоду од 4. 10. до 08. 10. 2021. године под називом „Дете је дете, да га волите и разумете“. Ову недељу смо посветили музичким активностима кроз плес и рецитације песама Љубивоја Ршумовића, активностима израда албума о дечјим осећањима и дечјим правима, као и израдом филма добродошлице за млађе васпитне групе нашег вртића.

 • Дечија недеља у вртићу „1001 радост“

  У вртићу „1001 радост“ ове, као и сваке године, обележена је дечја недеља под називом „Дете је дете да га волите и разумете“ у периоду од 4.10.-10.10.2021. I млађа група организовала је следеће активности: скакање суножним поскоцима с великом балон лоптом међу коленима, сликање по платну бушењем балона пуних бојама, обрада рецитације „Дете“, изјаве на тему „Шта за њих значи дечја недеља“. II млађа група дечју недељу је обележила кроз следеће активности: усвајање текста песме „Деца су украс света“ уз одговарајуће покрете и ликовне активности израда плаката на истоимену тему. У III млађој групи дечја недеља је била посвећена слогану „Деца су украс света“, песма је послужила као увод у активности отискивања шака као једне од личне особености детета, родитељи су се у активности прикључили пишући песме о својој деци како би свако од нас схватио колико је посебан и колико с различитости лепе. I средња група је кроз говорну активност прикупљала исказе деце, које је васпитачица „оубличила“ и тако је настала рецитација „Наш вртић“. II средња група је децу упознала са стиховима рецитације Љубивоја Ршумовића „Дете“, кроз разговор су анализирали стихове рецитације, игра уз музику и извођење одговарајућих покрета, бележење дечјих исказа и заједничко смишљање групне рецитације на тему „Велико дете“. I старија група је анализирала песму „Дете није дете“, извела драматизацију приче о различитостима користећи лутке црне и беле боје коже. На игралишту СЦ „Шумице“ организовали су спортске активности са II старијом и мешовитом групом. У оквиру дечје недеље II старија група слушајући стихове Љубивоја Ршумовића деца су усвојила доста лепих речи. То их је подстакло да направе „Кутију лепих речи“. У мешовитој групи дечја недеља је обележена уз песме о другарству, поклон за друга/другарицу, деца су правила срца на штапићу. I припремна група учила је рецитацију „Дете је дете“, анализирала стихове, бележила дечје изјаве и креирали плакат под називом „Кажи нешто лепо другару поред себе“. Организовали су и ликовну активност на тему „Срећна планета је кад има деце, јер деца су најлепши украс света планете“. II припремна група се укључила у обележавање ове манифестације кроз различите активности везане за другарство. Обрада песме „Све у круг“ Љубивоја Ршумовића, израда плаката, изјаве деце на тему „Другарство је...“. Дечју недељу су завршили стварањем пемсе „Зека срећан са децом“, коју су деца осмислила, а васпитач забележио. Читава недеља у нашем вртићу протекла је уз смех и дечју грају.

 • Дечија недеља у вртићу Брезе

  У вртићу ,,Брезе“ обележили смо дечију недељу, овогодишња тема била је ,,Дете је дете да га волите и разумете“. У понедељак смо писали стихове о деци у сарадњи са породицом, сваки родитељ је написао песму о свом детету. У уторак смо правили поклон за друга: медаље, рамове за слике, честитке и велики цртеж ,,У свету царује другарство“. У среду смо правили ризницу песама Чика Јове Змаја. У четвртак смо организовали музички тобоган. Деца су певала песме по избору. У петак смо изложили наше радове у холу и разгледали продукте различитих узрасних група.

 • Дечија недеља у јаслама „Ђулићи”

  Прва недеља октобра обележена је дечијом недељом која је одржана под слоганом „Подељена срећа два пута је већа”, у оквиру које смо организовали музичке, моторичке, ликовно графичке и сензо-перцептивне активности са циљем подстицања позитивних емоција и среће код деце.

 • „Дечија недеља“ у старијој групи вртића „Пинокио“

  У оквиру дечије недеље тема је била „Подељена срећа два пута је већа“. Старија вртићка група, вртића „Пинокио“ је кроз ликовно стваралаштво, воденим бојама цртала њихово виђење поменуте теме.

 • Дечје недеље 2020. - вртић „Сестре Букумировић“

  „ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА“

  Манифестација Дечија недеља се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

 • Дечија недеља у вртићу „Дизниленд“

  Тему овогодишње Дечије недеље која је обележена од 5. до 9. октобра, „Подељена срећа два пута је већа“, деца и васпитачи вртића „Дизниленд“ обрадили су кроз спортске активности (такмичарске игре, кооперативне игре са падобраном, такмичарске игре у пару), ликовно стваралаштво (цртамо у пару, „Срећни град“), говорне игре и језичко стваралаштво (деца за децу, „Лепе речи“, „Моја срећа је...“), кроз плес и певање омиљених дечијих песмица на тему другарства и среће.

 • Дечија недеља у јаслицама „Сестре Букумировић“

  У периоду од од 05.10.2020.године у радној једници „Сестре Букумировић“-јасле низом активности обележена је Дечија недеља са темом „Подељена срећа два пута је већа“.

 • Дечја недеља у јаслама „Љоља“

  У периоду од 5. до 9. oктобра обележена је Дечја недеља кроз низ активности. Васпитачи и деца старијих група уживали су у представама које са собом носе хуману поруку. Док су деца средњих група, уживала у играма са гињол луткама.

 • Дечија недеља у Малој Сирени - група Припремна 3

  Под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“ група Припремна 3 обележила је Дечију недељу.

 • Дечија недеља у вртићу Монтесори “Пинокио”

  У вртићу Монтесори “Пинокио” деца средње групе су са васпитачима обележила Дечију недељу низом разноврсних активности. Једна од њих је и ликовна активност “Мрежа пријатељства“ где су деца у мањим групама отискивала своје дланове и бојила глобус стварајући тако заједнички рад духом кооперативности.

 • Дечија недеља у Месној заједници „Рипањ“

  У оквиру Дечије недеље у Месној заједници „Рипањ“ организоване су различите активности и игре у складу са овогодишњом темом дечије недеље као и у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

 • Дечија недеља у вртићу „Плави чуперак“

  У вртићу „Плави чуперак“ у периоду од 05.10. 2020. До 09.10.2020. обележена је Дечија недеља, под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“. На нивоу објекта  направљен је план активности.

 • Дечја недеља у вртићу 1001 Радост

  Као и сваке године, и ове је у вртићу „1001 радост“ обележена Дечија недеља под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“. Дечију недељу дочекали смо уређеним простором вртића, где су биле изложене силуете деце направљене разним техникама у сарадњи са родитељима.