- О правилној исхрани деце брину нутриционисти-дијететичари и цео тим људи који ради на припреми њихових оброка
- Сви енергетски, градивни и заштитни фактори су у оптималном односу за раст и развој одређеног узраста детета
- За јеловнике се бирају намирнице које задовољавају високе критеријуме квалитета с обзиром на осетљивост ове популације; сезонског су карактера што гарантује њихову природну зрелост и микробиолошку исправност
- Хигијенско-санитарни услови складиштења и чувања намирница, као и припреме оброка су на задовољавајућем нивоу
- За све потребне информације можете се обратити стручној служби за исхрану на телефон: 3975-627
Сваког дана припремају се и сервирају по 4 оброка, а потребе деце распоређене су у следеђем процентуалном односу:
- Доручак 25%
- Воћна ужина 5%
- Ручак 30%
- Ужина 15%
Наши дијететичари пажљиво састављају јеловнике за сваки ураст посебно. Нормативе исхране одредио је Градски завод за заштиту здравља који прати и контролише квалитет исхране, примену норматива и хигијенско стање у кухињама.
Извештаји о резултатима контроле достављају се Установи са прегледом мера за унапређење.