Фестивал здравља

„Фестивал здравља“ је манифестација у организацији ПУ „Чика Јова Змај“ која се одржава од 2015.године у дворишту вртића „Мала Сирена“ и у њеној реализацји учествују представници свих објеката предшколске установе на општини Вождовац.

         Манифестација представља производ сарадње три обасти које се брину о деци у систему предшколског васпитања и образовања, дакле синтезу рада области бриге о исхрани, превентивне здравствене бриге и васпитно-образовног рада.

         На манифестацији се могу видети начини на који деца усвајају знања битна за очување и побољшање бриге о здрављу. Све је приказано кроз дечје продукте и игре, јер игра је природан елемент помоћу којег деца усвајају појмове и знања. Да би извори сазнања били што разноврснији, током припреме за „Фестивал здравља“, деци се омогућавају посете установама здравственог карактера, као и гостовање одабраних предсатвника друштвене заједнице у самим вртићима.

         Током процеса родитељи су сарадници који су активно укључени кроз различите сегменте реализације пројекта, а све у границама својих могућности и интересовања. Ово је добар начин да се родитељи упознају пре свега са сложеношћу система бриге о деци предшколског узраста као и пример како да деци приближе појмове тако битне за њихов здрав и правилан развој.

         Важан сегмент за успешну презентацију области којом се бави ова манифестација је гостовање представника друштвене заједнице на самом „Фестивалу здравља“, од представника домова здравља општине Вождовац и института до представника Црвеног Крста.

         Придружите нам се у јачању свести о важности бриге о здрављу. Очекујемо вас на „Фестивалу здравља“ , добродошли!

 
 • „Чика Андра 1“ на Фестивалу здравља

  Вртић „Чика Андра 1“ је 13. 06. 2019. године учестововао на Фестивалу здравља, у организацији П.У. „Чика Јова Змај“.

 • Вртић „Невен“ на овогодишњем сајму здравља са темом „Алергије“

  У четвртак, 13. јуна одржан је фестивал здравља у вртићу „Мала сирена“, који је организовала наша предшколска установа „Чика Јова Змај“.

 • Вртић „Пинокио“ на Фестивалу здравља

  У четвртак, 13. јуна ПУ „Чика Јова Змај“ одржала је Фестивал здравља у објекту „Мала сирена“. 

 • Припреме за Фестивал здравља у старијој групи вртића „Пинокио“

  За овогодишњи Фестивал здравља, деца старије групе вртића „Пинокио“ припремала су се током протеклог периода заједно са сарадником за превентивну здравствену заштиту, Биљаном Зекановић и васпитачима.

 • „Невен” на Фестивалу здравља и Сајму науке

  Вртић „Невен” је у мају гостовао на Сајму здравља, организованом у вртићу „Мала сирена” и на Сајму науке у вртићу „Сестре Букумировић”. Деца и васпитачи су вредно припремали средства и материјале који су се нашли на нашим штандовима.

 • Графички приказ дескриптивних података евалуационих листа са "Фестивала здравља".

  Посетиоци „Фестивала здравља” сматрају у највећем броју случајева да је овакав вид манифестације користан, занимљив, едукативан , потребан и иновативан. Сам „Фестивал здравља” оцењују највише као одличан (74%) ,такође као веома (43%) и поприлично инспиративан (38%). А на крају манифестације осећали су се у највећој мери задовољно, мотивисано и срећно.

 • Превенција спортских повреда

  Видео о превенцији спортских повреда. Овај видео су за Фестивал здравља 2018.  припремили деца и васпитачи објекта "Мила Јевтовић"

 • Привикавање на укусе - Фестивал здравља

  Пратећи видео за Фестивал здравља 2018.

 • Зека и шаргарепа у носу

  ЗЕКА:
  Хитно, хитно
  Упомоћ
  Помозите мени
  Нос ми је отек`о
  Помало црвени!

 • Фестивал здравља у „Малој сирени”

  Предшколскa установа „Чика Јова Змај“, заједно са Градском општином Вождовац, данас је по трећи пут одржала Фестивал здравља за све вождовачке предшколце, који је организован у вртићу „Мала сирена“ у насељу Степа Степановић.

  Према речима директорке ПУ „Чика Јова Змај“ Лидије Хутовић, која је манифестацију свечано отворила, овогодишња тема Фестивала била је „Повреде, како се чувати и шта урадити ако се догоде”.

  „Желели смо да деци укажемо да је неопходно да се чувају и како да реагују у случају одређене повреде, а такође и који су то здрави стилови живота којих би требало да се придржавају“ – рекла је директорка Хутовић и захвалила се општини Вождовац која редовно даје подршку Предшколској установи.

  На Фестивалу, организованом поводом Светског дана здравља, малишани су могли да науче и све о очувању здравља, хигијене и здравим животним навикама.

  У припремању едукативних штандова помогли су нутриционисти, медицинске сестре и васпитачи који су са децом радили током претходне године. Малишани су тако, заједно са својим мамама и татама, научили основна правила у саобраћају, опробали се у пружању прве помоћи, улози лаборанта…

  Манифестацији су присуствовали представници Града, Спортског центра Вождовац, Градског завода за јавно здравље, вождовачког Дома здравља и Црвеног крста, као и Милош Стојановић, члан Већа општине Вождовац. На Фестивалу су учествовали и студенти Високе здравствене школе струковних студија-Земун.

 • Вртић „Колибри” на Фестивалу здравља

  Вртић „Колибри” се на фестивалу здравља представио заједно са вртићем Вивак. Фестивал здравља одржан је у вртићу Мала сирена 15. маја 2018.

 • „Плави чуперак” на Фесивалу здравља

  Вртић „Плави чуперак” је учествовао на трећем по реду Фестивалу здравља.

 • Фестивал здравља – вртићи „Чика Јова Змај 1”, „Чика Јова Змај 2” и „Звончица”

  На Фестивалу здравља који је оржан 15. маја 2018. године у вртићу „Мала сирена”, заједно су учествовали вртићи „Чика Јова Змај 1”, „Чика Јова Змај 2” и „Звончица”.

 • „Сестре Букумировић” на Фестивалу здравља

  Предшколскa установа „Чика Јова Змај” је по трећи пут, за све вождовачке предшколце, одржала манифестацију под називом Фестивал здравља.

 • „Сестре Букумировић” – кроз игру у сусрет Фестивалу здравља

  У вртићу „Сестре Букумировић”, почетком маја 2018, старије групе су имале јединствену прилику да угосте лекаре Дома здравља Вождовац. Најбољи начин на који деца уче је игра и због тога је цео сусрет био једна велика и поучна игра.

 • „Чика Андра 2” на Фестивалу здравља

  Крајем априла, у објекту „Мала сирена”, одржан је Фестивал здравља. Тема којом се бавио вртић „Чика Андра 2” била је хигијена зуба.

 • „Мила Јевтовић” на Фестивалу здравља

  На овогодишњем Фестивалу здравља, вртић „Мила Јевтовић” се представио темом „Хигијена просторија”.

 • „Пинокио” на „Фестивалу здравља”

  У среду, 26. априла 2017. године, у вртићу „Мала Сирена” је одржан још један „Фестивал здравља” на којем је задатак деце, васпитача и сестре на превентиви из вртића „Пинокио” био да представе Културу обедовања у „Монтесори Пинокију“.

 • Вртић „Невен” на Фестивалу здравља

  У оквиру манифестације „Фестивал здравља”, деца и вапитачи прве старије групе „Невена”, заједно са сестром на превентиви, организовали су активност на тему „Прање руку чува твоје здравље”.

 • „Здрав вртић” – „Чика Јова Змај 2”

  Осим што свакодневно брине о превентивно здравственој заштити у вртићу „Чика Јова Змај 2”, медицинска сестра на превентиви, Мира Миланов, спроводи и друге активности из посебног програма „Здрав вртић”.