9. октобра 2018. године на традиционалној Вашаријади, која је и ове године одржана у објекту „Љоља” са темом Традиција (обичаји и игре), представио се и вртић „Пинокио са приказивањем обичаја „Васкрс − фарбање јаја.

Вртић „Пинокио” је имао свој штанд на коме су били изложени традиционални предмети, као и сто постављен у духу великог празника Васкрса. Штанд је био изузетно посећен, деца су уживала у фарбању куваних и дрвених јаја, бојењу, лепљењу стикера, циркона, налепница и сл. У дефилеу се представилo и двоје деце у предивним народним ношњама направљеним од папира. Током свечаног програма на Вашаријади, на коме су се приказивали поједини обичаји, пред публиком су се представила и деца припремне групе нашег објекта са својим васпитачем, представљајући обичаје везане за Васкрс.

Вашаријада је и ове године протекла у лепом амбијенту, веселој и ведрој атмосфери, са мноштво интересантних садржаја. Деца су имала прилику да се упознају са традицијом, предметима и обичајима.

Посебну захвалност дугујемо деци, родитељима, бакама и декама, који су нам помогли око још једног успешног учешћа на Вашаријади.