Као сваке године, и ове је одржана Вашаријада ПУ „Чика Јова Змај” на којој је учествовао и вртић „1001 радост”.

Овогодишња манифестација је, 9. октобра, одржана у вртићу „Љоља” а тема је била – „Традиција”. Наш вртић је на свом штанду представио посебан дечји празник – Лазареву суботу или Врбицу. На штанду се могла наћи целокупна посна трпеза која је карактеристична за тај празник, а коју су припремила деца и васпитачи све три припремне групе. Поред тога, штанд је красио и ћилим који је, као и све остало, био направљен од папира и рециклажног материјала.  

Други део штанда красили су венчићи, звончићи направљени од беле глине (око којих су се потрудили чланови креативног тима нашег вртића и остали васпитачи и које су деца бојила и украшавала), флајери са текстом о Лазаревој суботи, као и слатко од шумских јагода које је мамило децу и доносило још већи осмех на лице.

Васпитачи су били задужени за пружање свих информација везаних за празник и обичаје, као и за добро расположење посетилаца.

Двоје деце у народним ношњама направљеним од папира, на великој сцени су приказали обичај Врбице и представили вртић у најлепшем светлу.