Октобар је у „Плавом чуперку” испуњен низом догађаја и лепих дешавања.

Почетком месеца, I и II припремна група су, поводом Шеширијаде, посетиле ОШ „Ђура Даничић”. Деца су током претходних дана правила шешириће од лишћа које су том приликом носилa.

Обележена је и Дечија недеља, са свакодневним тематским активностима. Све васпитне групе су реализовале активности:

– цртања портрета бака и дека,
– прављење албума сваке групе и
– дружења са бакама на тему „Некада се играло овако”.

Наш објекат се представио на Вашаријади, са играма „Ношење ораха у кашици” и „Погоди тајанствени предмет”. Уз музику и игре, деца су имала прилике да осете чари некадашњих игара њихових бака и дека.

17. октобра је у нашем вртићу гостовало позориште „Вождовчић” са представом „Чика Јовина ризница”. Заједно са глумцима, деца су играла и певала њима већ добро познате песме дечијег песника.

Светски дан здраве хране је обележен и ове године код нас. У холу вртића је одржана приредба  „Деца – деци”. Учествовале су све групе, певајући и рецитујући садржаје у вези са здрављем и очувањем истог. Припремне групе, I и II, одиграле су такмичарску игру „У здравом телу, здрав дух”. Сестра на превентиви је имала уводну реч о значају здраве хране. Родитељи су током недеље доносили сличице воћа и поврћа, које су заједно са децом лепили на гроздове. За ту прилику смо све гроздове спојили у велико грожђе – симбол Светског дана здраве хране.