Библиотека вртића Љоље

На иницијативу руководиоца вртића Иване Исајев а уз помоћ Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић основана је библиотека вртића Љоља.

Опширније...

Фарма - прва старија јаслена група у РЈ „Невен“

У новембру месецу, прва старија јаслена група у РЈ „Невен“ реализовала је активност „Фарма“ из области ликовног васпитања. Свако дете је добило по папир са исцртаном животињом и задатак је био да обоје краве и залепе вату на овце.Све се одвијало уз причу о „Фарми“.

„Јесење воће“ - Вртић Мала Сирена

У складу са темом месеца „Шта деца желе да знају“, деца из Старије 4 групе упознала су се са воћем које је карактеристично за годишње доба јесен кроз обраду бројалице „Јабука, крушка, грожђе“. Разговарајући о овом воћу, упознали су се са његовим изгледом и карактеристикама. Деца су кроз различите ликовне технике стварала моделе овог воћа. Крушку су израђивали помоћу технике колажирања, грожђе помоћу отисака својих прстију, а бојењем једне половине јабуке и њеног пресликавања су добили модел целе јабуке. На крају смо моделе воћа која су деца направила сместили у корпице.

Бројалица гласи овако:

Јабука, крушка, грожђе
Када јесен дође,
Тога воћа има
На весеље свима.

Сала за физичке активности, вртић „Невен“

Са доласком хладнијих јесењих дана, смањене су нам могућности за употребу дворишта које се налази иза објекта вртића „Невен“. Међутим наш објекат располаже и салом  за физичке активности.

Васпитачи су салу уредили и припремили за коришћење. Свака група има свој термин у току радне недеље. Реквизити су дезинфиковани и пажљиво распоређени. Како је понедељак дан када млађе групе користе салу (након групе која прва борави у сали следи дезинфекција, затим улази следећа група) прилику да прва уживају у њеним чарима имала су деца II млађе групе. Том приликом савладавали су полигон који можете погледати на фотографијама.

„Дрво у јесен“- Вртић Мала Сирена

Бавећи се месечном темом, деца из Старије 4 групе су изразила заинтересованост за изглед дрвета у јесен. Посматрајући дрвеће у дворишту вртића, деца су увидела које се све боје налазе на листовима, каквог су облика листови, какво је стабло. Желели су да направе своје јесење дрво. Припремили су се и почели са радом. Прво су стабло обојили темпером помоћу четкице, а затим су помоћу своје шаке и темпере правили гране. Деца су правила своје јесење дрво техником отискивања.

Полигони у ходницима вртића „Невен”

Предшколска установа „Чика Јова Змај” међу својим запосленима броји не само васпитаче већ и стручне сараднике, који су ту да васпитачима помогну и побољшају њихов рад.

Тако је стручни сарадник из области физичког васпитања посетио објекат вртића „Невен” и васпитачима указао на неискоришћен потенцијал простора у ходницима на сваком спрату.

У сарадњи са стручним сарадником осмишљени су следећи полигони, које можете погледати на приложеним фотографијама.

Шаљемо вам спортски поздрав из вртића „Невен”.

Последње припреме за зиму у вртићу „Мала Сирена” млађа 2 група

У складу са тренутним интересовањима деце, организовали смо активности које прате природни  след догађаја.

Помогли смо веверицама-немирницама да оставе своју зимницу.

„Обрали смо јабучице са високе гране” и спремили их у подрум, како бисмо их јели током дуге зиме.

Поиграли смо се и са јежићима, обукли смо их и ушушкали за зимски сан.

Овим играма смо допринели развоју маште, креативности, али и развоју фине моторике…

Спремни испраћамо јесен и чекамо хладне дане.