КВАЛИФИКАЦИОНА ТРКА ЗА „ДЕЧЈИ МАРАТОН“   

Дана 30.03.2023. године,у организацији ПУ “Чика Јова Змај“ ,стручног сарадника педагога за физичко Аните Михајлов, реализована је финална трка на отвореним теренима иза Атлетске дворане а уочи Београдског дечијег маратона. У шест трка учествовало је 50-деце из које се 9 девојчица и 9 дечака пласирало на поменуту  манифестацију која ће се одржати у суботу 15. априла у зоолошком врту. Помоћ у реализацији пружила је и мед. сестра на превентиви Јелена Јојић.

Подршку у реализацији овог спортског догађаја осим родитеља је пружио Спортски савез Општине Вождовац и Општина Вождовац.

Сва деца која су учествовала добила су  медаље, које је обезбедио Спортски савез Општине Вождовац, а првопласирани су од  атлетске дворане награђени са њиховом маскотом воћкицом - шљивом. Припремне трке деце по вртићима реализовали су групни васпитачи.

БЕСПЛАТНА ОБУКА ПЛИВАЊА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ ПУ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

Општина Вождовац организује БЕСПЛАТНУ ОБУКУ ПЛИВАЊА у трајању од шест месеци за вождовачке предшколце ( децу рођену 2016. и 2017. године) на базенима СЦ „ Вождовац“ на Бањици.
Обука почиње у суботу, 11. марта 2023. године и одвијаће се викендом, у терминима од 8:40 до 10:40 часова. Спортски савез Општине Вождовац у сарадњи са ПУ „Чика Јова Змај“ прикупио је пријаве предате у вртићима и припремио оперативни план рада са малишанима.

ППП ОШ ,,Змај Јова Јовановић“ у посети Прихватилишту за децу Београда

Предшколци из ОШ ,,Змај Јова Јовановић“, који тренутно учествују у пројекту под називом ,,БУДИМО ХУМАНИ- БУДИМО ДРУГАРИ“,  посетили су Прихватилиште за децу Београда. Тамо су имали прилику да упознају нове другаре, да причају, играју се и цртају са њима. Чули смо химну деце из прихватилишта, чији текст савршено осликава њихов живот и тежњу да остваре свој мали сан и да сутра имају свој дом.

Разменили смо поклоне, уз њихов позив и наше обећање да ћемо поново доћи.

Посету смо реализовали захваљујући мами девојчице из групе која ради у прихватилишту.

Опширније...

Због наше деце-повежимо се - децембар

 У оквиру пројекта ,,Због наше деце-повежимо се“ током месеца децембра, организовали смо разне активности: играли се, учили...

На прослави дана наше ПУ узели смо учешће и извели плесну тачку уз песму ,,Велика сам велика“- Ј. Ј. Змај

Маскенбал је увек велики доживљај за децу, а посебан је онај новогодишњи, организован у празнично украшеном амбијенту.

Вођени реченицом из дечјег закона да су сва деца добра, а самим тим заслужују да добију поклоне за нову годину, ове године за децу из пројекта побринули су се: савет родитеља јаслица и вртића ,,1001 Радост“ и удружење грађана ,, Иницијатива за развој и сарадњу“- IDC.

Шта си то обукла?

Предшколска установа „Чика Јова Змај“ је носилац пројекта „Због наше деце- повежимо се“. Циљ
пројекта је унапређење доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за
свако дете, а нарочито за децу која нису обухваћена предшколским васпитањем и образовањем, децу из
социјално и економски урожених друштвених група.
У месецу октобру у старијој јасленој групи објекта “1001 радост”, релизован је пројекат на тему “Шта си
то обукла?”. Из тог пројекта произашла је идеја за организовањем заједничке акције прикупљања зимске
гардеробе и обуће за децу из друштвено осетљивих група. Акцији су се прикључили родитељи из
јаслица и вртића “1001 радост” у оквиру Дечије недеље чији је мото био “Шта детету треба да расте до
неба?”.
Прикупљена гардероба и обућа донирана је деци која су укључена у пројекат “Због наше деце-повежимо
се”, који наши васпитачи реализују у групи при ОШ „Бранисла Нушић“.

ВЕЛИКИ ЉУДИ ОД МАЛИХ НОГУ - излет Београдски јавни акваријум и тропикаријум

На овај излет кренуле су обе групе пројекта  „ЗБОГ НАШЕ ДЕЦЕ -  ПОВЕЖИМО СЕ“ (ОШ „Бранислав Нушић“ и „Радосно детињство“ Рипањ) у пратњи васпитачице Александре Петковић, педагога за физичко Аните Михајлов и социјалне раднице Јоване Јовић. Деца су имала прилику да се упознају са светом рибе и гмизаваца, сазнали су које све врсте постоје, где живе, чиме се хране, како да се понашају ако у природи сретну змију. Деца која су желела могла су да држе змију (под надзором и по инструкцијама запослених). У њиховом биоскопу смо одгледали кратак филм – „Морско дно“. Деца су поставила разна питања на која су им љубазни домаћини одговарали. На крају посете смо боравили у пријатном амбијенту њиховог дворишта, где су се деца играла и ужинала. Велико задовољство је деци причинила идеја да рибама дају имена. У повратку су деца причала о својим утисцима о томе што су видели и сазнали.

Опширније...

ВЕЛИКИ ЉУДИ ОД МАЛИХ НОГУ - излет

У оквиру пројекта ,, ЗБОГ НАШЕ ДЕЦЕ- ПОВЕЖИМО СЕ“, наша ПУ је организовала полудневни излет. Излет смо почели панорамским разгледањем нашег града: Народна библиотека, храм Св.Саве, Трг Славија, Ташмајдански парк, Главна пошта, Калемегдан, Кула Небојша, ушће Саве у Дунав, пристаниште, зграда старе главне железничке станице, споменик Стефану Немањи, Топчидерски парк – Милошев конак. О свакој од наведених знаменитости деци је испричана кратка прича, прилагођена њиховом узрасту. Тако су деца имала прилику да сазнају да је на Славији била бара, где су пливале патке, док није дошао неки богати Енглез и почео ту да прави зграде; да је у Ташмајданском парку био Каменолом... У Топчидерском

парку, испод платана, код Милошевог конака организоване су такмичарске и покретне игре у којима је заједно са децом учествовао наш возач Славко. На излет су са децом кренули психолог Мира Јоксимовић, социјална радница Јована Јовић, васпитачица Александра Петковић и једна мама.
Сви су веома уживали, време је пролетело и тешка срца кренули смо назад.

Опширније...