• „Чика Јовина недеља” у вртићу „Петар Пан“

  У вртићу „Петар Пан“ занимљивим активностима у свим васпитним групама обележена је „Чика Јовина недеља”. Једна од заједничких активности све деце у вртићу била је усвајање текста, мелодије песме „Материна маза”, смишљање и усвајање кореографије за исту.

 • Чика Јовина недеља у вртићу Чика Андра 2

  Чика Јовина недеља је обележена на пригодан начин у нашем вртићу. Деца су се прво упознавала са његовим  ликом и делом, а затим смо читали његове песме за децу. У сарадњи са родитељима направили смо и сопствену збирку Чика Јовиних песама. Бавили смо се и илустровањем песама по избору, а цртали смо и портрет Чика Јове.  Смишљали смо и кореографију за песме „Велика сам велика“, „Ђиха, ђиха“, „Лептирићу шаренићу“...

 • Чика Јовина недеља у вртићу „1001 радост“

  Чика Јовина недеља у вртићу „1001 радост“ обележена је обнављањем познатих песама великог песника Јовнаа Јовановића Змаја. Као омиљена деци издвојила се песмица „Жаба чита новине“, коју су деца усвојила и на основу које су организоване ликовне, физичке и говорне активности. Деца су рецитовала једна другима, илустровала рецитацију, играла покретну игру „Жабе и рода“, а пошто их интересовање није напуштало организована је активност ликовног стваралаштва где је приказан главни лик песме, жаба у свом окружењу.

 • Чика Јовина недеља у вртићу Звончица

  У току обележавања Чика Јовине недеље са децом смо понављали већ познате рецитације Ј.Ј.Змаја са акцентом на рецитацију "Јабучице црвене". Искористили смо јабуке за ужину да поновимо сазнања о њиховом изгледу коре, облику, укусу, боји... Играли смо се кликерима које смо умакали у боје и котрљали у кутијама, по папиру. Потом су деца старије групе исецала папир у облику јабуке.

 • „Чика Јовина недеља“ у јаслицама „1001 радост“

  У јаслицама „1001 радост“ Чика Јовина недеља обележена је стиховима песме „Код мачке на части“. У овој песми Јована Јовановића Змаја деца старијих јаслених група били су у улози мачке и мишева у простору у коме се реализује пројекат под називом „Мачка“ у оквиру нових Основа програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“.

 • „Чика Јовина недеља“ у јаслама „Дечја радост”

  Поводом Чика Јовине недеље, у јаслама „Дечија радости“ у средњим и старијим групама реализоване су активности на тему песама Чика Јове Змаја. Од свих песама издвојила се песмица „ Под амбрелом“. Деца су цртала, бојила, а нека и склапала кишобране од папира. Све продукте ових реализованих активности изложили смо у холу јаслица и на паноима.

 • Чика Јовина недеља „Чика Јова Змај 2”

  У вртићу „Чика Јова Змај 2“ и ове године традиционално је одржана Чика Јовна недеља, поводом које су одржане многобројне активности као и упознавање са биографијом нашег познатог песника Јована Јовановића Змаја, али за нас нарочито драгог јер је по њему наш вртић добио име. У ту част деца и васпитачи припремне и старије групе одлучили су да поред многих Чика Јовиних песама које смо обрађивали са децом свих група, издвоје песму „Ђиха Ђиха“, и осмисле покретну игру претварајући се у мале „коњанике“ Како је то изгледало, можете погледати на нашем видео снимку.

 • "Чика Јовина недеља" у вртићу "Наша деца"

  Током Чика Јовине недеље реализоване су активности са акцентом на рецитацији коју је цео колектив вртица " Наша деца'' обрађивао, "Голема репа". Пре свега деца су усвојила текст рецитације,затим илустровали у свескама исту, и такође направили смо портрет Јована Јовановица Змаја, групни рад, комбинована техника

 • "Чика Јовина недеља" у малој школи "Бора Станковић"

  Пошто смо се упознали са ликом и делом Чика Јове Змаја, посебну пажњу смо посветили песми "Пачја школа". Нека деца су предлагала и друге песме, па смо дошли на идеју да свако од њих одабере по једну песму, родитељи је напишу на папир, деца украсе и тако направимо нашу малу песмарицу. Имали смо проблем дуплирања песама, па смо се договорили да папириће са насловима песама извлаче из кофице. Следећег дана су размењивали искуства, и разгледали радове, које смо потом преточили у нашу малу збирку Чика Јовиних песама.

 • Чика Јовина недеља 2018. у „Плавом чуперку”

  У четвратак 29. новембра 2018, деца свих васпитних група су, у холу вртића „Плави чуперак”, учествовала у приредби „Деца деци” која је изведена поводом обележавања Чика Јовине недеље.

 • Радионица у „Плавом чуперку”

  У четвратак, 29. новембра 2018. године у првој старијој групи вртића „Плави чуперак”, поводом обележавања Чика Јовине недеље, одржана је радионица са родитељима под занимљивим називом – „Телевизијска емисија Чика Јовина ризница.

 • „Чика Јовина недеља” у „Мили Јевтовић”

  У току две недеље, малишани „Миле Јевтовић” су се упознали стиховима Чика Јове Змаја, а неки су се подсетили истих.

 • Радионице у оквиру „Чика Јовине недеље” у вртићу „Мала сирена”

  У вртићу „Мала сирена” обележена је Чика Јовина недеља.

 • Чика Јовина недеља у вртићу „Наша деца”

  У оквиру Чика Јовине недеље, осмишљене су и реализоване различите активности везане за његов живот, рад и дело Јована Јовановића Змаја.

 • „Чика Јовина недеља” у вртићу „Мила Јевтовић”

  Поводом  „Чика Јовине недеље”, у вртићу „Мила Јевтовић” организовано је дружење свих васпитних група.

 • „Чика Јовина недеља” у јаслама „Шећерко”

  У оквиру „Чика Јовине недеље” у јаслама „Шећерко” организовали смо низ активности са акцентом на област развоја говора, при чему смо, као средство, користили песме Чика Јове Змаја.

 • „Чика Јовина недеља” у вртићу „Невен”

  У оквиру „Чика Јовине недеље”, у свим васпитним групама вртића „Невен” одржане су бројне активности. 

 • „Чика Јовина недеља” у вртићу „Плави чуперак”

  Поводом обележавања „Чика Јовине недеље”, у сали вртића, васпитачи „Плавог чуперка” су организовали дружење за децу под називом „Деца – деци”.

 • „Чика Јовина недеља” у вртићу „1001 радост”

  У вртићу „1001 радост” обележена је „Чика Јовина недеља”. Деца свих узрастних група и њихови васпитачи учествовали су, и организовали – говорне, ликовне и драмске радионице, као и музичке активности.

 • „Чика Јовина недеља” у вртићу „Др Ненад Парента”

  Tоком „Чика Јовине недеље”, у нашем вртићу су организоване активности пригодног садржаја.